PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Frank Turner and The Sleeping Souls | Groezrock 2013

zaterdag 27 april 2013Festivalwei Meerhout

Frank

Dat zijn optreden op de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen Frank Turner geen windeieren heeft gelegd in zijn thuisland, mag duidelijk wezen. Op het vaste land loopt het echter zo‘n vaart nog niet, vandaar dat hij hier voor hem relatief vroeg mag proberen het publiek warm te krijgen voor zijn muziek op de main stage van Groezrock.  

Deze moderne troubadour, die nota bene naast Prins William gestudeerd heeft aan het prestigieuze Eton College, heeft voor de gelegenheid zijn Sleeping Souls meegebracht, dat de anders zo gestripte nummers meer kracht aan doen wat duidelijk merkbaar is doorheen de set. 

“I Want To Dance“, zingt Frank in zijn eerste nummer. Zo gezegd zo gedaan, alhoewel een echte Groezrock-reactie -nu nog- uitblijft. Het publiek geniet op zichzelf van de show die intimistisch aanvoelt. Na een nummer of drie begint de achtbaan op vaart te geraken en worden we van luidkeels meegezongen nummers zoals I Still Believe en Try This At Home meegesleurd naar het dansen op Not To Be An Idiot tot zelfs een volwaardige fitness oefening op Recovery. Dit alles eindigde met een heuse finale op Photosynthesis waarin de volledige Monster Tent ging zitten en tegelijk recht sprong. 

Dat we nog van Frank Turner gaan horen mag na vanavond zo goed als zeker zijn, maar de kans is groot dat zijn volgende passage op een groter podium zal zijn dan die van de Monster Stage. Dit was nu al het concert van Groezrock 2013. 

< Nathan Dobbelaere >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter